Home

Achtergrond 488 x bekeken

Klaar voor vertrek naar nieuwe stek

Trekkerhandelaar Koop van der Wal (rechts) neemt met zijn rechterhand Eric Meijer en kleinzoon Jan Douwe Hoekstra (midden) nog een aantal details door voor de verhuizing van morgen.

Tachtig trekkers moeten naar de nieuwe, grotere vestiging in Bant worden gereden. Klanten van Van der Wal helpen bij de verhuizing, anders zijn er te weinig chauffeurs. Het plan is om ook een gezellig gebeuren te maken van de 14 kilometer lange rit. Foto Alex de Haan

Medewerkers van loonbedrijf Geertsema hakselen onder zware omstandigheden mais. "We hebben dit perceel eind juni overgezaaid omdat het gewas niet goed opkwam. Nu werden de planten wel rijp, maar de kolven niet. Zodoende konden we het gewas niet als korrelmais gebruiken", vertelt René Geertsema. De gehakselde mais gaat nu naar een bio-vergister. "Het was wel nat, maar het ging wel. Af en toe hadden we een extra trekker nodig voor de kieper", vertelt Geertsema over de late oogst. "Ik ben blij dat het er af is." Foto Jan Bouwman

Medewerker Martinus Grashuis van de maatschap Huizinga controleert de opvoerband van de sorteermachine. De maatschap in het Groningse Zeerijp is bezig met sorteren van pootgoed. Grashuis werkt al vanaf zijn veertiende jaar bij de akkerbouwer. "Ik word in februari 65 jaar en ga dan met pensioen. Als kind kwam ik al op dit bedrijf. Mijn vader heeft hier 45 jaar gewerkt. Er is veel veranderd in die tijd. Toen ik hier kwam waren hier al dertien medewerkers. Ik ben de laatste medewerker in loondienst." Foto Jan Bouwman

Bezoekers van de Kennisdag voor fruittelers in Wageningen bekijken een van de informatiestands op de manifestatie. De jaarlijkse kennisdag, georganiseerd door de Nederlandse Fruittelers Organisatie, PPO Fruit en het Productschap Tuinbouw, biedt telers lezingen van diverse inleiders over groot-, steen- en kleinfruit. Nieuw op het programma gisteren was een forumdiscussie over de afzet van fruit. Foto VidiPhoto

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.