Home

Achtergrond 134 x bekeken

Kipkoeriers in Noord-Koreaanse hoofdstad

Hulporganisaties waarschuwen voor aanstaande hongersnoden in Noord-Korea, maar sommige inwoners van het stalinistische bolwerk Pyongyang kunnen binnenkort genieten van een lekker gebraden kip, eventueel thuisbezorgd.

Op 15 november opent in het communistische noorden het eerste kiprestaurant, wat ook door scooterrijders maaltijden laat rondbrengen.

Volgens Zuid-Koreaanse functionarissen wordt dit het eerste restaurant in Noord-Korea dat deels in handen is van buitenlanders. Eigenaar Choi Won-ho moet de winst wel delen met een Noord-Koreaans staatsbedrijf. De ondernemer, die in Zuid-Korea al zeventig kiprestaurants runt, zegt met de formule het begrip tussen Noord- en Zuid-Koreanen te willen verbeteren. Ook denkt hij na Noord-Korea filialen te openen in China.

In de vestiging in Pyongyang gaan twintig mensen werken en er zullen vijf scooters gebruikt worden om de kip aan huis te bezorgen. In de Noord-Koreaanse hoofdstad woont het grootste deel van de communistische elite van het land, die aanzienlijk meer te besteden heeft dan de rest van de bevolking.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.