Home

Achtergrond 200 x bekeken

Khalid Boudou: voedsel voedt creativiteit

Schrijver Khalid Boudou wordt creatief van voedsel.

Niet voor niets hebben alle drie zijn romans iets met eten. Het Schnitzelparadijs speelt zich af in een Van der Valk-achtig restaurant, De President verhaalt over de politieke aspiraties van een groep aspergestekers en in zijn nieuwste boek PizzaMaffia is de hoofdrol voor de zoon van een pizzabakker.

,,Eten brengt meteen sfeer in het verhaal. Het geeft geur en kleur. Je kunt je direct iets bij de setting voorstellen'', aldus Boudou donderdag. Daarnaast is de pizza in de titel van zijn nieuwste roman ook een metafoor voor het leven van hedendaagse jongeren. ,,De jongeren vandaag de dag leven à la carte. Ze nemen overal iets van en geven hun leven daarmee vorm, ze beleggen een pizza met ingrediënten.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.