Home

Achtergrond 172 x bekeken

'Kerstboom' IJsselstein weer verlicht

De lampjes in de grootste kerstboom ter wereld gaan dit jaar weer aan. Vorig jaar bleef het donker, maar door een actie van de Stichting Kerstboom is het benodigde bedrag om de lichtjes in de radio- en televisietoren van Lopik in IJsselstein te kunnen ontsteken bijeen.

Ongeveer 2.500 particulieren en een groot aantal bedrijven hebben het bedrag van 45.000 euro opgebracht. 14 December gaan de lampjes aan. Na drie weken wordt de verlichting weer uit de mast gehaald.

De 375 meter hoge radio- en televisietoren van Lopik zorgt ervoor dat miljoenen Nederlanders dagelijks radio- en televisieprogramma's ontvangen. De kerstboom is in de wijde omtrek te zien, van Hilversum tot Gorinchem. In 1998 kreeg de boom het predikaat grootste kerstboom ter wereld in het Guiness Books of Records. Het gevaarte wordt verlicht met 120 lampjes en een toplicht. Naar schatting passeren anderhalf miljoen auto's de verlichte zendmast in de periode voor kerst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.