Home

Achtergrond 150 x bekeken

Kamer stemt in met belastingplan

De Tweede Kamer heeft vandaag ingestemd met het belastingplan voor 2008.

VVD, SP en PVV stemden tegen. VVD en PVV wegens de lastenverzwaringen die volgend jaar worden doorgevoerd. De SP onder meer omdat ze het niet eens is met het beperken van de fiscale aftrek voor chronisch zieken.

In het debat over het belastingplan, dat uiteindelijk in totaal dertig uur duurde, bracht de Kamer een aantal wijzigingen aan. Zo ging onder druk van coalitiepartij CDA de beperking van de aftrek van pensioenpremies voor inkomens boven 185.000 euro van tafel. In ruil daarvoor bekijkt het kabinet heffingen op gouden handdrukken en bonussen in het bedrijfsleven. Verder werd ook het zwaarder belasten van huizen boven 1 miljoen euro vanaf 2010 over meerdere jaren uitgesmeerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.