Home

Achtergrond 150 x bekeken

Justitie wil lijst met 'most wanted'

Hoofdofficier van justitie Diederik Greive van het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg wil een openbare lijst instellen met daarop de gegevens van ontsnapte criminelen en verdachten van zware misdrijven.

Greive, ook voorzitter van de Landelijke Selectiecommissie Opsporingsberichtgeving, zegt dat woensdag in een interview met het AD.
Volgens Greive is Nederland terughoudend geweest met opsporingsberichtgeving.

"We hebben de privacy zwaar laten wegen. Nu merk je dat mensen eerder bereid zijn bepaalde privacy op te geven. De maatschappij zegt dat we zo'n middel maar moeten inzetten als je er erger mee voorkomt. Deze lijst zou volgens ons een goede bijdrage kunnen leveren aan de opsporing", aldus Greive. Zo'n 'most wanted'-lijst wordt al langer gebruikt in landen als Amerika.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.