Home

Achtergrond 197 x bekeken

Half miljard EU-geld voor oude wijngaarden

Om wijngaarden te verbeteren of te rooien geeft de EU dit jaar 510 miljoen euro aan zestien wijnproducerende EU-landen.

Het bedrag is 43 miljoen euro hoger dan vorig jaar, omdat Roemenië en Bulgarije nu ook recht hebben op het geld.

"Betere Europese wijn is een topprioriteit om de concurrentie aan te kunnen'', zei EU-commissaris Mariann Fischer Boel over de opkomende productie uit landen als Chili, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika.

De EU werkt aan grondige aanpassing van de wijnsubsidies, om de boeren nog meer te helpen. Zo wil de commissaris de honderden miljoenen euro's voor het opkopen van overtollige wijn voortaan onder meer besteden aan extra reclame.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.