Home

Achtergrond 205 x bekeken

Groeiende Britse kwekersrechtvereniging online

ProVaR, de vorig jaar gestarte Britse kwekersvereniging voor nieuwe sierplanten op de Britse en Ierse markt, is onlangs online gaan. De website provarplants.co.uk biedt een databank van een groeiend aantal nieuwigheden én ledenkwekers.

ProVaR, een afkorting van Protected Varieties Ltd, is vorig jaar zomer opgericht door Patrick Fairweathers uit Beaulieu, Hampshire en enkele andere sortimentskwekers. Intussen zijn er 26 Britse winners bij de vereniging geregistreerd als lid, waaronder zowel grote als kleine kwekerijen. ProVaR begon met het beheer van 40 nieuwe soorten, dit aantal is inmiddels gegroeid naar 142 soorten bomen, heesters en vaste planten.

De vereniging is opgezet met de bedoeling om licenties uit te geven, te controleren op illegale productie, en de nieuwe planten te promoten onder afnemers en media op de Britse eilanden. Dit zo efficiënt mogelijk en tegen kosten die ook winners met een kleine kwekerij kunnen betalen.

ProVaR wordt financieel gesteund door de Horticultural Development Council, het productschap voor de Britse tuinbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.