Home

Achtergrond 253 x bekeken 4 reacties

Geen voorschot op toeslag

Er komt geen voorschot op de uitbetaling van de bedrijfstoeslagen. Minister Verburg (LNV) heeft dat dringende verzoek van VVD, CDA, SP en SGP van de hand gewezen.

De vier fracties vroegen vanochtend opheldering over de latere uitbetaling van de toeslagen door de Dienst Regelingen. De minister antwoordde dat zorgvuldigheid niet toelaat dat de toeslagen sneller worden uitbetaald en dat die plaats vindt binnen de vereiste termijnen.

Over een voorschot is overleg geweest met Brussel. Daarin werd duidelijk dat deze alleen is toegestaan in het eerste jaar van overgang (vorig jaar dus) en onder uitzonderlijke omstandigheden. Om die reden mogen Griekenland en Ierland dit jaar wel een voorschot betalen. Griekse boeren zijn dit jaar in financiële moeilijkheden gekomen door bosbranden en Ierse door hevige regenval.

Rente over late uitbetaling is volgens Verburg niet toegestaan. Brussel beschouwt dat als ongeoorloofde staatssteun.
De minister zegde de Kamer wel toe er zelf ,,boven op te zitten’’ dat de toeslagen zo snel mogelijk worden uitbetaald, maar ook zo zorgvuldig mogelijk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  .

  actie??? of blijven we maar slapen.
  lto of nmv?

 • no-profile-image

  Kerkhof

  ACTIE, ACTIE, ACTIE!!!!!!!!!!!!!
  Als we nu allemaal eens de brievenbussen of mailboxen goed vulden daar in Den Haag, maken we al vast een begin. Iedere politieke partij aanschrijven KOM OP AAN DE SLAG. We zullen het toch zelf moeten doen. Het gaat hierbij om ons eigen inkomsten. We kunnen toch nog wel voor ons zelf opkomen. Geen tijd voor slapen, wordt toch al moeilijk na deze berichten.

 • no-profile-image

  .

  actie??? of blijven we maar slapen.
  lto of nmv?

 • no-profile-image

  gj

  Bosbranden in Griekenland en zware regenval in Ierland zijn natuurverschijnselen.
  Luie Nederlandse ambtenaren is hier ook volkomen natuurlijk. Er kan dus zonder bezwaren van Brussel een voorschot worden uitbetaalt!

Of registreer je om te kunnen reageren.