Home

Achtergrond 136 x bekeken

GGD Nijmegen doet onderzoek naar papegaaienziekte

De GGD Regio Nijmegen is bezig met verder onderzoek naar de papegaaienziekte, die twee weken geleden uitbrak onder standhouders van een vogelshow in Weurt. Dat meldde een woordvoerster van de GGD vandaag.

Het onderzoek moet de kennis over de papegaaienziekte verder vergroten. ,,Bij een volgende uitbraak weten we dan sneller hoe te handelen en hoe de ziekte te genezen'', aldus de woordvoerster. De GGD benadert voor het onderzoek de ongeveer tweehonderd bezoekers van de vogelshow, die op 2,3 en 4 november werd gehouden.

De onderzoekers leggen de bezoekers onder meer een vragenlijst voor over hun gezondheidstoestand. Het onderzoek moet onder meer duidelijk maken waardoor sommige mensen wel ziek werden en anderen niet.

Na de show kregen 21 mensen gezondheidsklachten. Zeven mensen belandden met longontsteking in het ziekenhuis. Alle zieken herstellen voorspoedig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.