Home

Achtergrond 332 x bekeken 1 reactie

Friese politicus Teun Tolman overleden

De Friese boer en politicus Teun Tolman uit Oldeholtpade is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden.

Dat meldt het Friesch Dagblad, waar hij veertien jaar bestuurslid was. Tolman (foto: tweede van links) zat van 1963 tot en met 1979 voor de Christelijk Historische Unie (CHU) in de Tweede Kamer. Van 1977 tot en met 1989 fungeerde hij als voorzitter van de Vaste Kamercommissie van Landbouw en Visserij. Hij sloot zich in 1980 aan bij het CDA, de fusiepartij waarin de CHU opging.

Tussen 1978 en 1987 zat Tolman voor de CHU en later het CDA in het Europees Parlement. Van 1990 tot en met 2007 was hij voorzitter van de Europese Landbouwcommissie. Hij zat op de rechtervleugel van de CHU en was aanhanger van het Zuid-Afrikaanse apartheidsbewind.

Tolman bekleedde tal van nevenfuncties. Zo was hij bestuurslid bij de NCRV en de Unie van Waterschappen. Tolman was onder meer Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Commandeur in de Orde van Oranje-Naussau.

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Willem en Coby Biesheuvel

    Mevr.Tolman, We waren verdrietg toen we van de fam.Noordermeer hoorde over het overlijden van UW man. Het is alweer 13 jaar geleden dat we gezamelijk een reis naar Indonesie gemaakt hebben, we hebben hier nog steeds heel prettige herinneringen aan. We condoleren U met het verlies van Uw man en wensen U sterkte in deze moeilijke tijd,
    Willem en Coby Biesheuvel

Of registreer je om te kunnen reageren.