Home

Achtergrond 218 x bekeken 2 reacties

Ethanolindustrie wil herziening VN-rapport

Leiders van ’s werelds grootste ethanolfabrieken en handelsorganisaties dringen aan op revisie van een VN-rapport, dat de productie van biobrandstoffen een misdaad tegen de mensheid noemt.

Zij schrijven dat in een brief aan topman Ban Ki-moon van de Verenigde Naties.

De speciale rapporteur voor het recht op voedsel van de VN, Jean Ziegler, riep in augustus op tot een moratorium van vijf jaar op biobrandstoffen. Volgens hem leidt die productie tot de huidige en toekomstige prijsstijgingen van voedsel, met wijdverspreide honger in arme landen tot gevolg.

De producenten hekelen dat Zieglers rapport gebaseerd is op emoties en niet op wetenschappelijke bevindingen. "Honger is niet een probleem van aanbod maar van vraag, van lage inkomens", aldus de betrokken organisaties. Het gaat om de Braziliaanse rietsuikerorganisatie Unica, de Europese branche-organisatie (EBFA) en diens Noord-Amerikaanse varianten USRFA (VS) en CRFA(Canada). Zij vertegenwoordigen 80 procent van de ethanolproductie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    jan

    met natuurterreinen vul je geen lege buikjes in de derde wereld

  • no-profile-image

    jan

    dan is het omzetten van landbouwgrond in natuurterreinen ook een misdaad tegen de mensheid,hierdoor wordt het aanbod van voedsel in de wereld ook kleiner !

Of registreer je om te kunnen reageren.