Home

Achtergrond 263 x bekeken

Emmense zoo krijgt slechts een aanhanger bananen

Het grootste deel van de bananen die dinsdag en woensdag op Ameland en Terschelling zijn aangespoeld, wordt vernietigd.

Een aantal Terschellingers had het idee geopperd het aangespoelde fruit naar de dierentuin in Emmen te brengen. Dan moeten echter wel invoerrechten worden betaald.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Terschelling is met de douane een compromis gesloten. Een aanhanger met bananen is donderdag naar Emmen gegaan, de rest wordt vrijdag opgeruimd en vernietigd.

Dinsdag vielen tien containers van het vrachtschip Duncan Island. In een deel van die containers zaten duizenden trossen onrijpe bananen. Een paar containers zijn op zee opengeknapt, waarna het strand bezaaid raakte met de tropische vrucht.

In de Eemshaven bij Delfzijl drijven sinds vanmiddag ook nog enkele duizenden trossen bananen. Dat heeft Groningen Seaports gemeld.
Het gaat om bananen uit één van de tien containers van het schip Duncan Island die dinsdag in de Noordzee vielen. Een Duitse reddingsboot wilde een van de verloren containers naar de Eemshaven brengen, maar vlakbij de kust brak deze open.

Volgens een woordvoerster vormen de bananen geen belemmering voor de scheepvaart. Het is nog onduidelijk of de vruchten opgeruimd worden. De zegsvrouw verwacht in ieder geval dat de voorspelde storm de bananen over een groot gebied zal verspreiden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.