Home

Achtergrond 426 x bekeken 1 reactie

Eisen aan front kassencomplex op Bergerden

Gedeputeerde Harry Keereweer wil dat er eisen gesteld worden aan het aangezicht van de kassencomplexen in Bergerden.

"Het aangezicht moet speelser." Tuinders zouden een architect in handen moeten nemen. Dit meldt de Gelderlander.

De gedeputeerde vindt dat het front van de kassencomplexen in Bergerden de komende jaren beter moet gaan aansluiten op het veranderende landschap. Nu heeft het glastuinbouwgebied te veel de uitstraling van een industrieterrein. Het kassengebied Bergerden ligt in Het Landbouwland, onderdeel van Park Lingezegen dat de komende jaren wordt ingericht.

Rondom de kassen wordt momenteel een ecologische zone aangelegd, met onder meer een waterpartij met natuurvriendelijke oevers. Keereweer wil dat er een geleidelijke overgang ontstaat tussen kassen en park. "Het aanzicht van de kassen moet speelser worden dan het nu is", vindt Keereweer.

"Het gaat alleen om het front van de kassen. Dat beeld zou je kunnen veranderen door bijvoorbeeld de gevels te laten verspringen en er stukjes groen in te verwerken." Hij vindt dat de tuinders voor de aanpassingen een architect in de arm moeten nemen. Bij de bouw van nieuwe kassencomplexen in het gebied kan direct rekening gehouden worden met het veranderende landschap, vindt de gedeputeerde. "Elders stellen we nu al eisen aan de bouw van stallen, in overleg met landbouworganisatie LTO."

Volgens Keereweer stelt de sector zich coöperatief op: "Er is een relatie tussen Bergerden en Lingezegen. Een deel van het park wordt vrijgemaakt voor tuinbouw. Iedereen heeft er baat bij als dit een gebied wordt waar mensen graag vertoeven. Dat geeft een economische impuls."

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Anonieme tuinder

    Laat die meneer Keereweer dan eerst maar eens gaan praten met de Welstandcommissie van de Gemeente Lingewaard.
    Deze commissie keurde bij meerdere kwekerijen juist alle leuke en speelse dingen af!!! Het moest allemaal nog "strakker dan strak"...

Of registreer je om te kunnen reageren.