Home

Achtergrond 210 x bekeken

Edeka neemt Duitse discounter Plus over, bedreigt Lidl

Edeka, Duitsland’s grootste supermarktketen, neemt de Duitse discounter Plus over.

Dat schrijft althans dagblad Die Welt op grond van 'welingevoerde bronnen'.

Edeka zet de overname volgens de krant na maandenlange onderhandelingen met concurrent Rewe door en voegt de keten toe aan haar discounter Netto. Rewe beoogde eveneens overname van Plus ter verrijking van haar discounter Penny.

Plus geldt momenteel als de op twee na grootste discounter in Duitsland. De Netto-Plus combinatie zou vooral een serieuze concurrent betekenen voor Lidl terwijl Aldi marktleider blijft. Plus-eigenaar Tengelmann Gruppe heeft eerder aangekondigd voor de toekomst van de 3000 discount-filialen 'alle opties open te houden'.

Of registreer je om te kunnen reageren.