Home

Achtergrond 172 x bekeken

EU-export naar VS 2 procent lager

Mede door de dure euro is de Europese export naar de VS in de eerste drie kwartalen met 2 procent gedaald. De VS is met afstand de grootste uitvoerbestemming.

Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat vrijdag. De daling is echter ruimschoots goedgemaakt door hogere uitvoer naar China, Rusland, Zwitserland en Noorwegen. Per saldo steeg de Europese export met 7 procent.

De EU voerde 4 procent meer goederen in, voornamelijk uit China (plus 22 procent). Amerikanen blijken niet echt te profiteren van hun goedkope dollar: De import van Amerikaanse producten in de EU groeide slechts met 1 procent.

Door de ontwikkelingen daalde het handelstekort van de Europese Unie over de eerste drie maanden tot 136 miljard euro, tegen 158 miljard in dezelfde periode vorig jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.