Home

Achtergrond 158 x bekeken 1 reactie

Duizenden kuikens gedumpt in Parken Brussel

Ongeveer 5000 levende kuikens zijn de afgelopen dagen achtergelaten in dozen in Brusselse parken.

Dat schrijven de Vlaamse kranten De Standaard en De Morgen vandaag. De kuikens mochten niet mee aan boord van een vlucht naar Ethiopië. Medewerkers van de luchthaven in Zaventem hebben vervolgens de dieren mee naar huis genomen, maar het thuisfront was daar in veel gevallen niet blij mee.

De vogelbescherming heeft de afgelopen dagen steeds meer meldingen gekregen van dozen vol met kuikens die waren achtergelaten in Brusselse parken. De vogelbescherming heeft intussen opvanggezinnen voor een groot aantal kuikens gevonden, maar ook andere dierenopvangcentra zijn er blij mee: daar dienen de kuikens als voer voor de slangen.

De kuikens waren bestemd voor een legbatterij in Ethiopië. Aangezien de piloot vreesde voor overgewicht weigerde hij enkele paletten aan boord te nemen. Het achterblijvend personeel wilde de dieren niet vergassen, waarop de dozen maar onderling zijn verdeeld.
Diegenen die thuis niet hartelijk met de doos vol dieren werd ontvangen, hebben kennelijk het boeltje gedumpt in parken.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Arno

    Hoe zo het zijn meestal boeren die slecht met dieren omgaan,dit artikel duid op wat anders

Of registreer je om te kunnen reageren.