Home

Achtergrond 137 x bekeken

Duitsers redden appelwijn

Voor grote landen is het leven in de Europese Unie soms niet zo moeilijk: een ontmoeting en een telefoontje naar Brussel en een onwelgevallig voorstel is al weer van de baan.

Dat gebeurde met plannen van eurocommissaris Mariann Fischer-Boel (landbouw). Die wilde dat wijnen die niet van druiven zijn gemaakt geen wijn meer mogen heten. Grote beroering in Duitsland en vooral in de deelstaat Hessen, want de nationale drank appelwijn zou dan geen 'Apfelwein' meer mogen heten.

De Duitse minister van Landbouw sprak Fischer-Boel aan op haar voorstel en de minister-president van Hessen belde met de Deense eurocommissaris. Gevolg: appelwijn mag appelwijn blijven en ook andere fruitwijnen mogen met dezelfde etiketten blijven worden verkocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.