Home

Achtergrond 189 x bekeken

Duitse senioren interessante markt

Inspelen op de seniorenmarkt in Duitsland biedt de afzet van bloemen en planten mooie kansen.

Dat is de conclusie van marktonderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT).

De vergrijzing van de bevolking in Duitsland biedt de Nederlandse aanbieders van bloemen en planten goede kansen, want deze groeiende groep geniet van het leven en heeft relatief veel te besteden. Het is dus zaak in te spelen op deze zich ontwikkelende markt, is het advies van het rapport.

Dat kan behalve door rekening te houden met hun voorkeuren, bijvoorbeeld ook door bij de inrichting van winkels rekening te houden met de mogelijk fysieke beperkingen van de klant. 50-plussers zijn nu al goed voor ruim 70% van de bestedingen aan bloemen en planten in Duitsland, meldt het PT.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.