Home

Achtergrond 282 x bekeken

Druppelen gewasbeschermingsmiddelen verdient aandacht

Zelfs op het modernste bedrijf komt het voor dat het gewasbeschermingsmiddel dat de teler meegeeft tijdens druppelbeurten, niet goed wordt verspreid.

Dat bleek tijdens een bijeenkomst in het kader van de Weken van de Gewasbescherming van LTO Groeiservice. Aan de hand van een voorbeeld gaf adviseur Marco van der Lans tijdens de bijeenkomst in De Kwakel aan dat een bedrijf op een bepaalde plek in de kas de witte vlieg niet dood kreeg.

Onderzoek wees uit dat het betreffende middel alleen daar niet goed door de plant was opgenomen. Door technische fouten, niet goed afgepaste gietbeurten of organische vervuiling komt het middel wel vaker niet voldoende op de plek waar het zijn werking moet doen.

De adviseur gaf uitleg over de nieuwe formulering Admire O-TEQ van zijn werkgever Bayer CropScience. Rozen- en gerberatelers hoorden dat die nieuwe formulering tot een hogere opname van de actieve stof in het gewas leidt bij toepassing via blad of wortel dan de oude WG-formulering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.