Home

Achtergrond 164 x bekeken

Driekwart internetters lid van netwerksite

Bijna driekwart van alle internetters heeft op minimaal een netwerksite een eigen profiel. Van de sociale netwerken is Hyves het meest populair.

Ruim 73 procent van de mensen met een profiel op internet is lid van vriendennetwerk Hyves. Op Schoolbank.nl is 62 procent van de internetters te vinden. Op MSNSpace en MySpace heeft 41 procent van de profieleigenaren een pagina. Dat blijkt uit een onderzoek van Ernst&Young.

Van de 2.000 ondervraagden waren de meeste netwerksitebezoekers tussen 15 en 54 jaar. Maar het beheren van een profiel op dit soort sites is niet meer alleen voorbehouden aan jongeren. Zelfs mensen boven de zeventig zijn lid van sociale netwerken, zo blijkt uit het onderzoek.

De populariteit van online communities zit volgens het onderzoeksbureau vooral in het ophalen van oude contacten en het contact onderhouden met vrienden op websites waar veel mensen bij zijn aangesloten.

Het tonen en bekijken van persoonlijke profielen is voor jongeren (19 tot 24 jaar) de voornaamste aanleiding om een netwerksite te bezoeken. Vrouwen zitten vaker op Hyves dan mannen. Dit sluit aan bij het idee dat vrouwen meer gericht zijn op het onderhouden van contacten, terwijl mannen vaker op zoek zijn naar nieuwe contacten.

Verder blijkt uit het onderzoek dat deelname aan een online community relatief veel effect heeft op het mediagebruik van mensen. Vier op de tien leden hebben weleens actie ondernomen op aanraden van andere leden. Tevens geeft men aan meer contacten te onderhouden, maar ook dat de contacten oppervlakkiger zijn geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.