Home

Achtergrond 171 x bekeken

Donner legt nieuw voorstel ontslagrecht op tafel

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) legt tijdens het topberaad tussen kabinet en coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie vandaag in het Catshuis een nieuw voorstel voor aanpassing van het ontslagrecht op tafel.

Volgens ingewijden is CDA-minister Donner bereid "wezenlijke stappen'' te zetten om tegemoet te komen aan de bezwaren van coalitiegenoten PvdA en ChristenUnie, als ook zij concessies willen doen. Donner wil het voor bedrijven makkelijker maken om personeel te ontslaan, maar PvdA en ChristenUnie zijn daar tegen.

Ingewijden willen geruchten niet bevestigen dat in het nieuwe voorstel van Donner de preventieve ontslagtoets vooraf door de rechter overeind blijft, zoals PvdA en ChristenUnie willen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.