Home

Achtergrond 215 x bekeken

Derogatie 2008 aanmelden vóór 1 december 2007

Veehouders die ook in 2008 weer gebruik willen maken van derogatie moeten dit voor 1 december 2007 aanmelden. Dit kan via “Mijn dossier” op de site van het LNV-loket. Alleen dan wordt de gebruiksnorm verruimd van 170 kilo naar 250 kilo stikstof per hectare.

Veehouders hebben een gebruiksnorm voor dierlijke mest van 170 kilo stikstof per hectare per jaar. Onder bepaalde voorwaarden kunnen zij hiervan afwijken (derogatie). In dat geval geldt een gebruiksnorm van 250 kg voor graasdiermest. Hiervoor moet de veehouder zich elk jaar opnieuw aanmelden. Niet aangemeld vóór 1 december 2007, dan ook geen derogatie.

Via Mijn dossier op het LNV-loket kan de veehouder zich eenvoudig aanmelden. Na aanmelding word direct een elektronische ontvangstbevestiging verzonden. Meer informatie over de voorwaarden om voor derogatie in aanmerking te komen vindt u onder Gebruiksruimte en gebruiksnormen.

Meer informatie Voorwaarden derogatie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.