Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Deel-lidmaatschap van EU nodig'

Landen moeten ook gedeeltelijk lid van de Europese Unie kunnen worden, vindt de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker.

Die landen zouden dan met sommige onderwerpen meedoen, met andere niet. Juncker, de langstzittende premier van de EU, zei dat Groot-Brittannië feitelijk al een soort deel-lidmaatschap heeft. Het land heeft geen euro, heeft grenscontroles niet afgeschaft en doet niet mee met justitie-onderwerpen en grondrechten.

Volgens Juncker, die dit zei bij een lezing in Berlijn, moet er een kerngroep van EU-landen komen, met een cirkel van deel-leden eromheen. Anders zou een crash dreigen van het huidige blok van 27 EU-landen, dat nog groeit naar ongeveer 35 lidstaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.