Home

Achtergrond 177 x bekeken

DNB-directeur nieuw kroonlid van de SER

Directeur Hendrink Jan Brouwer van De Nederlandsche Bank (DNB) is door het kabinet voorgedragen als kroonlid voor de Sociaal-Economische Raad (SER).

Brouwer neemt in het adviesorgaan van de regering de plaats in van Dirk Witteveen, die eerder dit jaar is overleden en ook DNB-directeur was. De benoeming geldt van 1 november dit jaar tot 1 april 2008.

Dat heeft het kabinet vrijdag besloten op voorstel van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken). Brouwer studeerde algemene economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en is sinds 1 juli 1997 DNB-directeur. Daarvoor was hij werkzaam op verschillende ministeries, onder meer als thesaurier-generaal op het departement van Financiën, en bij Philips.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.