Home

Achtergrond 162 x bekeken 1 reactie

Cramer wil ruimte voor ruimte-regeling voor kassen

Er komt mogelijk een 'ruimte-voor-ruimte'-regeling om de sanering van verspreid liggende kassen aan te pakken.

Minister Jacqueline Cramer (Vrom) staat sympathiek tegenover dit idee. Dat zei ze vandaag bij de behandeling van haar begroting. SGP-Kamerlid Kees van der Staaij vroeg per motie om ruimte-voor-ruimte in te zetten als middel om de sanering te financieren. Bedrijfsverplaatsing kan dan worden bekostigd door op die plek (of elders) bijvoorbeeld woningbouw toe te staan.

Het kabinet wil 100 hectare aan ongewenste bedrijfsactiviteiten, waaronder glastuinbouw, opruimen om de verrommeling van het landschap een halt toe te roepen. Cramer had al toegezegd te willen bezien hoe regelingen als ruimte-voor-ruimte of rood-voor-rood aantrekkelijker kunnen worden. Op verzoek van SGP en ChristenUnie onderzoekt ze de invoering van een sloopaftrekregeling.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jacques

    Deze regeling bestaat al, dus geen nieuwe regeling gaan bedenken

Of registreer je om te kunnen reageren.