Home

Achtergrond 180 x bekeken 2 reacties

Consument vindt aanbod supermarkten overwegend gezond

Ruim 90 procent van de consumenten vindt dat supermarkten voldoende gezonde producten aanbieden.

Dat blijkt uit onderzoek door het Convenant Overgewicht.

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelen spelen supermarkten vanuit marketingoogpunt en maatschappelijke betrokkenheid steeds meer in op 'gezond'. Bijna de helft van de nieuwe producten in de schappen, zo meldt het CBL, speelt op enige wijze in op de gezondheidstrend. Daar komt bij dat deze een hogere schaptolerantie hebben. Dat betekent dat producten die een gezondheids-predikaat krijgen langer de kans krijgen zich te bewijzen. Op dit zijn 3000 producten voorzien van een gezondheidslogo, wat bij consumptie tot een vermindering van de inname van vet, suiker en zout leidt.

Het CBL verwacht veel van het plan 'Stimulans naar Balans' dat de consument betere informatie geeft. In navolging van de Scandinavische markt, waar gezondheidsproducten bijzonder goed verkopen, verwacht CBL ook in Nederland een forse omzetgroei.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pauline

  Misleiding van 'Gezond'..

  12/06/2007 - De landbouwministers van de Europese Unie hebben vandaag een politiek akkoord bereikt over een nieuwe verordening inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten, die zowel voor de landbouwers als voor de consumenten eenvoudiger zal zijn. De nieuwe voorschriften omvatten een volledig samenstel van doelstellingen, beginselen en basisregels voor de biologische productie, alsmede een nieuwe permanente invoerregeling en een consistentere controleregeling. Het gebruik van het EU-logo voor biologische productie zal verplicht zijn, maar daarnaast kunnen ook nationale logo’s of privélogo’s worden gebruikt. Om de consumenten te informeren moet de plaats worden vermeld waar de producten zijn geteeld. Op levensmiddelen mag alleen een logo voor biologische productie worden aangebracht als ten minste 95 percent van de ingrediënten biologisch is. Wel wordt toegestaan dat bij niet-biologische producten biologische ingrediënten worden vermeld, maar dan uitsluitend op de ingrediëntenlijst. Het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) blijft verboden. In de nieuwe verordening wordt uitdrukkelijk bepaald dat de algemene grenswaarde van 0,9 procent voor de toevallige aanwezigheid van toegestane GGO’s ook voor biologische producten geldt. De lijst van in de biologische landbouw toegestane stoffen wordt niet gewijzigd. De nieuwe bepalingen maken het ook mogelijk regels inzake biologische aquacultuur, wijn en gist en biologisch zeewier toe te voegen. Voorts zullen in een tweede fase van deze herziening de bestaande strikte uitvoeringsbepalingen van de oude naar de nieuwe verordening worden overgeheveld, waarbij ze aan deze nieuwe verordening zullen worden aangepast.

  http://ec.europa.eu:/agriculture/qual/organic/index_nl.htm

  Verder..
  Term "Bio" now protected in all EU countries
  (29.7.2005) The European Court of Justice has ruled in two judgements dated 14.7.2005 that the term "bio" is protected
  as an indication of organic agriculture in all community languages.
  This is reported by lawyer Hanspeter Schmidt of Freiburg, who intensively monitors the legal aspects of the organic industry.
  Regulation No. 392/2004 amends the original Organic Regulation No.
  2092/91 to the effect that terms contained in the various languages shall be regarded as an indication of organic production methods
  throughout the community and in all community languages.

 • no-profile-image

  Pauline

  Misleiding van 'Gezond'..

  12/06/2007 - De landbouwministers van de Europese Unie hebben vandaag een politiek akkoord bereikt over een nieuwe verordening inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten, die zowel voor de landbouwers als voor de consumenten eenvoudiger zal zijn. De nieuwe voorschriften omvatten een volledig samenstel van doelstellingen, beginselen en basisregels voor de biologische productie, alsmede een nieuwe permanente invoerregeling en een consistentere controleregeling. Het gebruik van het EU-logo voor biologische productie zal verplicht zijn, maar daarnaast kunnen ook nationale logo’s of privélogo’s worden gebruikt. Om de consumenten te informeren moet de plaats worden vermeld waar de producten zijn geteeld. Op levensmiddelen mag alleen een logo voor biologische productie worden aangebracht als ten minste 95 percent van de ingrediënten biologisch is. Wel wordt toegestaan dat bij niet-biologische producten biologische ingrediënten worden vermeld, maar dan uitsluitend op de ingrediëntenlijst. Het gebruik van genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) blijft verboden. In de nieuwe verordening wordt uitdrukkelijk bepaald dat de algemene grenswaarde van 0,9 procent voor de toevallige aanwezigheid van toegestane GGO’s ook voor biologische producten geldt. De lijst van in de biologische landbouw toegestane stoffen wordt niet gewijzigd. De nieuwe bepalingen maken het ook mogelijk regels inzake biologische aquacultuur, wijn en gist en biologisch zeewier toe te voegen. Voorts zullen in een tweede fase van deze herziening de bestaande strikte uitvoeringsbepalingen van de oude naar de nieuwe verordening worden overgeheveld, waarbij ze aan deze nieuwe verordening zullen worden aangepast.

  http://ec.europa.eu:/agriculture/qual/organic/index_nl.htm

  Verder..
  Term "Bio" now protected in all EU countries
  (29.7.2005) The European Court of Justice has ruled in two judgements dated 14.7.2005 that the term "bio" is protected
  as an indication of organic agriculture in all community languages.
  This is reported by lawyer Hanspeter Schmidt of Freiburg, who intensively monitors the legal aspects of the organic industry.
  Regulation No. 392/2004 amends the original Organic Regulation No.
  2092/91 to the effect that terms contained in the various languages shall be regarded as an indication of organic production methods
  throughout the community and in all community languages.

Of registreer je om te kunnen reageren.