Home

Achtergrond 189 x bekeken

Chinese en Franse overheid steggelen over Danone

De Franse president Nicolas Sarkozy neemt het tijdens een staatsbezoek op voor Franse bedrijven die in een juridisch gevecht zijn verwikkeld in China, waaronder Danone.

Dat meldt persbureau Reuters. Danone beschuldigt haar Chinese partner Wahaha van contractbreuk. Wahaha verhandelt buiten de joint-venture om identieke producten, aldus Danone. De Chineze sloegen terug door Danone van hetzelfde te besschuldigen. Niet zij, maar Danone zou hebben gekopieerd.

Sarkozy koos tijdens een diner met zijn Chinese ambtgenoot Hu Jintao openlijk de zijde van zijn eigen industrie. Frankrijk beschouwt, zo liet hij Hu weten, intellectueel eigendomsrecht en juridische bescherming daarvan als cruciale onderdelen van eerlijke handel.

Of registreer je om te kunnen reageren.