Home

Achtergrond 145 x bekeken

CDA en PvdA: boete bij kartelvorming verdubbelen

Bedrijven die kartelafspraken maken, moeten veel harder aangepakt kunnen worden. De maximale boetes die toezichthouders als de mededingingsautoriteit NMA kunnen opleggen, moeten omhoog van 10 tot 20 procent van de omzet van het bedrijf.

De Tweede Kamerleden Jan ten Hoopen (CDA) en Mei Li Vos (PvdA) zullen dat donderdag bepleiten in een overleg met minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken.

Ten Hoopen en Vos willen ook dat burgers de schade die ze lijden doordat bedrijven misbruik maken van hun macht makkelijker kunnen verhalen. De twee Kamerleden denken aan het omkeren van de bewijslast. Op dit moment moeten belanghebbenden individueel naar de rechter. Als het aan CDA en PvdA ligt, moeten bedrijven gaan bewijzen dat er geen schade is veroorzaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.