Home

Achtergrond 168 x bekeken

CBS: consumptie groeit stevig

Huishoudens hebben in september 2,9 procent meer besteed aan goederen en diensten dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Consumenten gaven 1,9 procent meer uit aan diensten en 4 procent meer aan goederen, en dan vooral aan duurzame goederen. De uitgaven hieraan stegen met 7,5 procent. Huishoudelijke apparaten waren opnieuw gewild. De bestedingen aan koelkasten en dergelijke zitten al het hele jaar in de lift.

De binnenlandse consumptie groeide in de eerste helft van 2007 slechts met 1,4 procent, aldus het CBS. Dit kwam vooral door het gasverbruik, dat door het zachte weer op een lager pitje stond. In het derde kwartaal stookten huishoudens juist meer, waardoor de consumptiegroei over die drie maanden aantrok naar 2,9 procent en daarmee weer ongeveer op het niveau van 2006 lag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.