Home

Achtergrond 150 x bekeken

Brussel wil meer microkredieten

Kleine en beginnende bedrijfjes moeten veel makkelijker een microkrediet kunnen krijgen. Deze leningen van gemiddeld 7700 euro helpen de ondernemers en zelfstandigen flink op weg.

Europees Commissaris Danuta Hübner (Regionaal beleid) heeft de 27 EU-landen daartoe maandag opgeroepen. Microkrediet is volgens haar erg efficiënt om nieuwe bedrijven te beginnen of om werklozen terug in de economie te brengen.

Banken vinden de kleine leningen doorgaans commercieel niet interessant genoeg. Volgens haar is in de EU veel vraag naar de kleine leningen. ”Met microkrediet zouden we 6,1 miljard euro extra investeringen in de Europa krijgen.”

Van de Europeanen wil 45 procent graag een eigen bedrijfje opzetten, meent de EU-commissaris. Toch heeft maar 16 procent dat echt gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.