Home

Achtergrond 161 x bekeken

Britten schakelen van bier naar wijn

De Britse bierconsumptie is aangeland op een historisch laag niveau. Sinds de crisis in de jaren dertig van de vorige eeuw is er niet zo weinig geconsumeerd als heden.

Een land van geheelonthouders is Groot-Brittannië echter niet geworden, de drinkers zijn overgestapt op wijn.
De jaarconsumptie beslaat momenteel 9,7 miljard pints (ruim 5,5 miljard liter), 11 procent minder dan in 1997 en een kwart lager dan het topjaar 1979 toen 12,2 miljard pints naar binnen werden gegoten. De wijnconsumptie is het afgelopen decennium met 46 procent gestegen.
De verklaring voor de trend is deels gelegen in de verhoging van de accijnzen op drank. Voor bier steeg die met 26 procent, tegen 16 procent voor wijn en 3 procent voor gedistilleerd, aldus de British Beer and Pubs Association.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.