Home

Achtergrond 167 x bekeken

Bos: ontevreden spaarder kan weg bij Postbank

De Postbank overtreedt geen wetten of regels als de bank de rentevergoeding voor diverse spaarrekeningen systematisch heeft verlaagd, terwijl de marktrente juist is opgelopen.

Het is aan consumenten om de situatie rond hun spaarrekeningen in de gaten te houden en eventueel over te stappen naar een andere bank.

Dat schrijft minister Wouter Bos (Financiën) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer na vragen van de SP. Enkele weken geleden bleek uit onderzoek van de Volkskrant dat de strategie van de Postbank de winst van moederbedrijf bankverzekeraar ING flink spekte.

Bos wil verder niet ingaan op het beleid van de Postbank. Voor hem telt vooral of consumenten voldoende informatie kunnen verkrijgen over het rentebeleid en kunnen overstappen als ze dat willen. De verschillen tussen rentevergoedingen bij verschillende banken zijn volgens hem aanzienlijk waardoor overstappen loont.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.