Home

Achtergrond 192 x bekeken 1 reactie

Bonden: Scholing MKB-personeel hoort in werktijd

De vakcentrales CNV en FNV voelen niets voor het plan van werkgeversorganisatie MKB om werknemers in hun eigen tijd cursussen te laten volgen.

CNV-vicevoorzitter Rienk van Splunder noemt het plan "te gek om los te lopen''.

Van Splunder benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor bijscholing van de werknemers niet alleen bij het personeel ligt, maar ook bij de werkgever. "Scholing is een onderdeel van je werk, die moet je in principe in de baas zijn tijd kunnen doen.''

Het MKB-dreigement dat werknemers die de scholing in eigen tijd weigeren, kunnen worden ontslagen, is volgens de CNV een 'motie van wantrouwen'. "De werknemers willen vaak juist graag worden geschoold. Bovendien is het wrang dat juist in het midden- en kleinbedrijf veel overuren worden gemaakt'', zei Van Splunder.

De FNV vindt het plan 'een beetje lachwekkend'. "MKB-Nederland begrijpt de tijdgeest niet. En het bedrijfsleven schreeuwt moord en brand om nieuwe werknemers, maar prijst zich tegelijkertijd uit de markt'', zei een woordvoerder.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Louwrens

    Ik vind dat werknemers gerust mogen investeren in hun baan,in tijd en financieel.Mes snijdt aan twee kanten,werkgever is verzekerd van goed opgeleid en gemotiveerde werknemers.
    Weknemers een langlopende baangarantie ipv eenjarige contracten.

Of registreer je om te kunnen reageren.