Home

Achtergrond 145 x bekeken

Bonaire gaat volledig over op duurzame energie

Bonaire gaat als eerste Caribische eiland volledig over op duurzame energie.

EcoPower Bonaire gaat een wind- biodieselsysteem op het eiland bouwen. Het consortium heeft hiertoe een contract getekend met het Water & Energiebedrijf Bonaire. Dat heeft Evelop, grootaandeelhouder van EcoPower Bonaire, bekendgemaakt.

Het systeem bestaat uit dertien windturbines en een biodieselfabriek. De verwachting is dat het totale project in het tweede kwartaal van 2009 is afgerond. Het hele eiland krijgt door dit systeem van elektriciteit.

De nieuwe biodieselfabriek gebruikt in beginsel nog fossiele diesel, maar de eerste experimenten worden momenteel uitgevoerd met biodiesel uit algen. De verwachting is dat de fabriek na twee tot drie jaar over zal gaan op biobrandstof.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.