Home

Achtergrond 259 x bekeken 1 reactie

Boer en tuinder wijzen beleid megastallen LLTB af

Biologisch-dynamisch tuinder Andre Volleberg en melkveehouder Peter Hegger vernietigen demonstratief hun LLTB-lidmaatschapskaart voor het kantoor van de LLTB.

De LLTB helpt volgens hen door ondersteuning van megastallen het gezinsbedrijf kapot te maken en heeft bovendien weinig oog voor dierenwelzijn en milieu. Volgens de twee heeft LLTB een aandeel in Knowhouse, dat megaprojecten zoals het Nieuw Gemengd Bedrijf financiert. Dit bedrijf heeft straks 35.000 varkens en 1,3 miljoen kippen, een slachterij, composteringsbedrijf en biovergistingsinstallatie. Volleberg: "Dit bedrijf betekent dat ongeveer tien miljoen slachtingen meer zullen plaatsvinden in Nederland. Het betekent dat de markt verder overspoeld wordt. Dat willen wij niet helpen financieren." Foto Twan Wiermans

Twee medewerkers van het bedrijf TNN brengen klimaatdoeken aan in een nieuw stuk kas van de stichting Tuinbouwproject Friesland. De bestaande kas van 1.000 vierkante meter is uitgebreid met 550 vierkante meter. Op deze locatie trainen ervaren bollentelers (aspirant) agrarische ondernemers. Bedrijfsleider Johan Pauzenga: "Het is niet uit weelde dat we groeien. We zoeken manieren om geld te verdienen. De uitbreiding is een relatief goedkope investering." Op 1 december gaan de eerste tulpenbollen de kas in. Foto Jan Bouwman

Agrifirm wil akkerbouwers bijspijkeren op internetgebied, zodat zij de functie Agrifirm Online beter gaan gebruiken. Midden december hebben bijna 300 akkerbouwers de cursus gevolgd. Die begon vandaag. Daartoe rijdt er een als mobiel opleidingscentrum ingerichte vrachtwagen naar de verschillende Agrifirmvestigingen in het noordelijke deel van het land. Die bus heeft twaalf snelle, draadloze internetverbindingen. De cursus duurt tweeëneenhalf uur. Foto AxiPress

Melkveehouders en andere geïnteresseerden bekeken vandaag de omzetting van biogas naar groen gas op het Praktijkcentrum voor Melkveehouderij en Milieu De Marke in het Gelderse Hengelo. Deze omzetting kan interessant zijn voor melkveehouders met een mestvergistingsinstallatie. De omzettingsinstallatie staat op De Marke als proefproject. Daaruit moet blijken of de installatie ook voor melkveehouders van betekenis kan zijn. De projectgroep Biomassa & WKK organiseerde de bijeenkomst. Foto Theo Kock

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  jac

  ik vindt het erg dat jullie dit een nieuwsfoto noemen, dit noemt men nieuws in de story of bij de Telegraaf maar is pure sensatie.
  Ik vindt dat Vollenberg diep gezonken is in zijn actie voeren ( meerdere in Grubbenvorst) om de LLTB de schuld te geven van de plannen van enkele ondernemers die bij hem in de straat een bedrijf willen vestigen. Om nu met dezelfde sensatie zonder onderbouwing zijn zin te moeten krijgen net als andere actiegroepen vindt ik beneden alle peil.
  In het verleden was de lltb en dus alle leden wel goed genoeg om te zorgen dat er potjes voor de biologische land en tuinbouw werden aangelegd, aangeboord. Nu het eens voor een andere groep leden is nou is het dat hij niet mee wil financieren aan dit soort projecten. ( vindt mee financieren niet het goede woord eigenlijk, want dit is niet zo maar ok)
  Leden van LTO en nog veel meer mensen, belastingbetaler incluis, hebbe wel altijd meebetaald aan het stimuleren van een biologische sector, toen geen bezwaar en nu anderen volgens hem wat zouden krijgen begint hij te piepen.
  Ik noem dit kortzichtig en ernstig egoistisch, de onwaarheden over dierenwelzijn en milliue nog daargelaten.
  ik kots van dit soort ...

Of registreer je om te kunnen reageren.