Home

Achtergrond 288 x bekeken

Biologisch maisras KWS wint van gangbare rassen

Het biologische maisras KWS 5133 Eco blijkt in de gangbare rassenbeproeving in Duitsland veel beter te scoren dan de rassen die zijn gekweekt voor de gangbare teelt. Het is voor het eerst dat een biologisch ras de gangbare tegenhangers zo ver voorbij streeft.

Dat zegt Walter Schmidt, leider van het maiskweekprogramma van het veredelingsbedrijf KWS in Duitsland. ”Het is belangrijk dat rassen die zijn ontwikkeld voor de biologische landbouw ook goed scoren onder gangbare teelt-omstandigheden. De afzetmarkt is te klein om een aparte biologische veredeling op te zetten.”

Veredelaar KWS zette vier jaar geleden een onderzoek op touw om rassen te testen onder gangbare en biologische teeltomstandigheden.

Of registreer je om te kunnen reageren.