Home

Achtergrond 182 x bekeken

Belgisch parlement: is splitsen bespreekbaar?

Het Belgisch parlement beslist vanmiddag of een voorstel van het Vlaams Belang om het land te splitsen bespreekbaar is.

In juni vorig jaar nam de Kamer een voorstel aan om de splitsing van België in overweging te nemen. De Vlaamse partijen stemden toen voor, ook al was een aantal partijen het met de grond van het wetsvoorstel niet eens.

De gedachte erachter was toen dat het voorstel tenminste bespreekbaar moest zijn. Van de 150 kamerleden stemden 77 Vlaamse parlementariërs voor en 51 Franstaligen tegen.

Nu, zonder nieuwe regering maar met een nieuw parlement, zal de Kamer opnieuw over de bespreekbaarheid van het wetsvoorstel stemmen. Verwacht wordt nu dat ook Vlaamse partijen zullen tegenstemmen, als gebaar naar de Franstalige partijen, waarmee nog steeds moet worden onderhandeld voor een nieuwe regering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.