Home

Achtergrond 337 x bekeken

België oriënteert zich op nieuwe doordrager aardbei

In de aardbeiteelt in België is de opvolging van de doordrager Selva op dit moment een belangrijk issue. De nieuwe doordragende rassen doen het allemaal beter, zodat voor volgend jaar een belangrijke verschuiving te verwachten valt.

De nieuwkomers hebben voor- en nadelen. Ze zijn stuk voor stuk beter dan Selva maar geen enkel variëteit meldt zich als een uitschieter. Afgaande op de resultaten in de proeftuinen maken Charlotte en Albion kans om in België bij de doordragers uit te groeien tot het belangrijkste ras.

Dat de keuze bij de doordragers beperkt wordt tot enkele rassen is belangrijk. Zeker met het oog op de export die graag werkt met uniforme partijen van een beperkt aantal rassen die continu worden aangeboden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.