Home

Achtergrond 199 x bekeken

Beeldbepalend ontwerp Villa Flora overhandigd

Directeur Paul Beck van de Floriade BV neemt vandaag het ontwerp 'Villa Flora' in ontvangst.

Villa Flora is een innovatief kantoorconcept geïnspireerd op het Floriade-thema 'Quality of life' dat moet verrijzen voor de Floriade 2012. Villa Flora combineert de nieuwste Nederlandse technologie op gebied van klimaatbeheersing uit de glastuinbouw met het gebruik van veel glas, bloemen en planten. De beoogde locatie is het Green Park Venlo.

Villa Flora heeft een prettig en gezond binnenklimaat en bespaart tot 100 procent op de energiekosten in vergelijking met een bestaand nieuw kantoor. Het kantoorgebouw is ontworpen door architect Jon Kristinsson volgens de cradle-to-cradle principes. Verblijven in Villa Flora betekent leven en werken in een gezond en stofvrij groen binnenklimaat, rondom een onvergetelijk uitzicht en een inspirerende leefomgeving. Op termijn zal dit concept de bouw van niet alleen kantoren, maar ook van woningen, scholen en zorginstellingen ingrijpend beïnvloeden.

Villa Flora is beeldbepalend op de Floriade 2012: de voorover hellende glazen noordgevel weerspiegelt het bos en past op een natuurlijke wijze in de bosrijke omgeving.

Het gebouw voorziet in haar eigen energiebehoefte, is CO2-neutraal en hergebruikt organisch afval in een duurzame kringloop. Het verwarmen en koelen vindt plaats door middel van een Nederlandse vinding: de Fiwihex-warmtewisselaar, met lage temperatuur systemen en seizoensopslag van warmte en koude in de bodem.

Organisch afval wordt vergist tot biogas voor de productie van warm water en elektriciteit. De vrijkomende CO2 en het grijswater komen de plantengroei ten goede. Diverse glassoorten regelen de lichtinval en de instraling van de zonnewarmte. Groene planten en scheidingspanelen verbeteren de akoestiek en ademende ramen zorgen voor een aangenaam klimaat op de werkplekken.

Villa Flora is tijdens en na de Floriade 2012 het Innovatie- en kenniscentrum glastuinbouw voor de Greenport Venlo.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.