Home

Achtergrond 208 x bekeken 2 reacties

Bedrijf vraagt teveel uren

Volgens mij is arbeid de meest beperkte factor in het geschetste probleem. Dit omdat vader wil stoppen met werken en mijn partner ondanks de gezinsuitbreiding het werk buitenshuis wil blijven aanhouden.

Volgens mij ligt de oplossing van het probleem in het aantrekken van een arbeidskracht, gezien het aantal uren die nu op het bedrijf gewerkt wordt. Er moet een volledige arbeidskracht komen, die tussen de 37-40 uur in de week maakt.
De administratie moet wel bij mijn partner blijven liggen zodat die wel gevoel blijft houden bij het bedrijf.

Maar als ik het zo beetje bekijk moet je ook kritisch kijken naar het aantal uren dat er op het bedrijf besteed wordt. Ik vraag me namelijk af of al die uren wel efficiënt ingezet worden. Er moet beter gekeken worden waar uren geschrapt kunnen die geen geld op de plank brengen. Want het lijkt me dat er teveel uren worden gemaakt voor dit bedrijf. Met een beetje creatieve aanpak is 2 tot 3 dagen extra arbied in de week ook genoeg.

Dit alles heeft dan een financiële consequentie van €20.000 tot Є30.000 per jaar.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  R ter Horst

  Zelf buitenshuis gaan werken en een arbeidskracht aantrekken?
  Dan moet je buitenshuis wel veel kunnen verdienen.

  Waarom dan veehouder blijven?

 • no-profile-image

  G B

  Wat een paniek zeg, je moet buitenshuis werken om het hoofd boven water te houden. Omwille van de efficientie moet er tot in het oneindige uitgezocht worden hoe het allemaal nog beter kan. Ik weet een veel betere oplossing; boeren moeten mondiaal (wereldwijd) minder hard en minder fanatiek werken, dat heeft tot gevolg dat de producten, mits de handel in eigen hand wordt gehouden heel veel meer opbrengen door de schaarste die er dan ontstaat. misschien zijn de omstandigheden van nu wel wijzer dan de boeren, er is al een beetje tekort van een en ander en moet je nu eens kijken wat een effect dat al heeft!

Of registreer je om te kunnen reageren.