Home

Achtergrond 213 x bekeken

Barosso: sterke euro wordt probleem

De sterke euro, die momenteel op recordhoogte staat ten opzichte van de dollar, begint een probleem te worden voor de Europese export.

"Dit is een zorg voor sommige sectoren in bepaalde delen van de Europese economie'', zo zei José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie.

De euro bereikte vandaag een waarde van 1,4890 dollar. Nog niet eerder sinds de introductie van de Europese munt in 1999 was de munt zo duur. Volgens Barroso, die sprak in de marge van een bijeenkomst van de Europese Unie met Zuid-Oost Aziatische landen, is het niveau van de export vanuit Europa nu nog in orde.

Economen hebben echter voorspeld dat de sterke munt volgend jaar de Europese export nadelig zou kunnen beïnvloeden. Europese producten worden door de hoge euro duurder voor afnemers buiten de eurozone dan bijvoorbeeld producten uit de Verenigde Staten of China.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.