Home

Achtergrond 164 x bekeken

Balkenende 'poolt' naar Lissabon

Premier Jan Peter Balkenende gaat volgende maand 'poolen' met zijn Belgische en Luxemburgse collega's als zij voor een dag op en neer moeten naar Lissabon.

Ze gaan samen in één vliegtuig op en neer. De premier roept de andere Europese regeringsleiders op te onderzoeken of zij niet ook kunnen 'poolen', zo heeft hij vandaag laten weten.

Op 13 december komen de regeringsleiders van de Europese Unie in Lissabon bijeen voor de ondertekening van het nieuwe EU-verdrag, vanaf dan verdrag van Lissabon geheten. Dezelfde dag moeten ze echter terug naar Brussel voor een vergadering van Europese regeringsleiders.

Balkenende was daar niet zo blij mee. Regeringsleiders hebben een voorbeeldfunctie en zouden daarom niet allemaal individueel in het vliegtuig moeten stappen en naar Lissabon op en neer moeten vliegen, vindt hij.

De premier heeft er nog voor gepleit om alles op één plaats te laten plaatsvinden: in Lissabon of in Brussel. Toen bleek dat dit er niet in zat, heeft hij in het overleg met de Beneluxcollega's voorgesteld om samen te vliegen. Waarschijnlijk zullen de drie regeringsleiders met het Nederlandse regeringsvliegtuig op en neer gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.