Home

Achtergrond 154 x bekeken

Balkenende op werkbezoek naar Brussel

Premier Jan Peter Balkenende brengt komende dinsdag en woensdag een werkbezoek aan Brussel.

Hij zal spreken met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en met europarlementariërs. Dat is vandaag in Brussel bevestigd door de woordvoerder van de Nederlandse permanente vertegenwoordiging bij de Europese Unie.

Balkenende sprak afgelopen mei in Straatsburg de plenaire zitting van het Europees Parlement toe. In het najaar van 2004 was Nederland voorzitter van de EU en Balkenende zat toen de bijeenkomsten van EU-regeringsleiders voor. Onder zijn leiding werd met Turkije afgesproken dat de onderhandelingen over toetreding van Turkije tot de EU in oktober 2005 zouden beginnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.