Home

Achtergrond 153 x bekeken

BPM mag blijven bestaan

Europa ziet af van plannen om de aankoopbelasting op auto's (BPM) af te schaffen.

"Uitermate onwaarschijnlijk dat de Europese Commissie nog met zulke voorstellen zal komen'', zei staatssecretaris Jan Kees de Jager (Belastingen) vandaag na EU-beraad met collega's uit andere EU-landen.

"Veel lidstaten hebben steun uitgesproken voor het Nederlandse standpunt om niet langer te streven naar afschaffing van de aankoopbelasting'', zei De Jager.

De BPM is volgens hem juist erg handig om consumenten te verleiden een milieuvriendelijke wagen te kopen. Nederland begint daarom in 2008 met hogere tarieven voor benzineslurpende modellen ('slurptax'). "De aankoop in de showroom is het meest geschikte moment om verschil te maken tussen modellen'', zei De Jager. De BPM levert Nederland ongeveer 3 miljard euro per jaar op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.