Home

Achtergrond 182 x bekeken

Annemarie Jorritsma nieuwe voorzitter VNG (

Oud-minister Annemarie Jorritsma is verkozen tot nieuwe voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Per 1 januari 2008 volgt zij Wim Deetman op.

De leden van de VNG hebben Jorritsma maandag tijdens de algemene ledenvergadering in Den Haag gekozen. De keuze voor Jorritsma, de burgemeester van Almere, is geen verrassing. Begin oktober werd de VVD’ster door een adviescommissie voorgedragen om de voorzittersrol op zich te nemen. Jorritsma was van 1998 tot 2002 minister van Economische Zaken. Daarvoor was ze vier jaar minister van Verkeer en Waterstaat. Van 1982 tot 1994 en van 2002 tot 2003 was ze lid van de Tweede Kamer.

Deetman, de burgemeester van Den Haag, maakte eerder dit jaar bekend dat hij zijn burgermeestersketting evenals zijn bestuursfunctie bij de VNG verruilt voor een baan bij de Raad van State.

Deetman was zeven jaar lang voorzitter van de VNG. Vandaag werd hij in de Grote Kerk in Den Haag gehuldigd met toespraken van onder anderen premier Jan Peter Balkenende en burgemeester Job Cohen van Amsterdam. Voor zijn grote verdiensten werd hem het erevoorzitterschap van de VNG toegekend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.