Home

Achtergrond 172 x bekeken

Aftrek voor milieu en energie tijdelijk gestopt

Per 28 november 2007 zijn de budgetten voor 2007 van de energie-investeringsaftrek (EIA), de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investering (VAMIL) gesloten. Zonder deze maatregel zou het budget voor 2007 met €25 miljoen zijn overschreden, aldus het ministerie van Financiën.

Staatssecretaris de Jager van Financiën heeft bij ministeriële regeling het budget voor genoemde regelingen in 2007 gesloten. Na overleg met de betrokken ministers van Economische Zaken, VROM en LNV bleek dat de tijdelijke sluiting nodig was vanwege de nog verwachte aanvragen voor de EIA, MIA en VAMIL.

Vanaf 1 januari 2008 staan de regelingen weer open. Een eventuele budgetoverschrijding in 2007 zal niet ten laste komen van het budget voor 2008. De percentages en/of voorwaarden van de regelingen voor 2008 worden eind december 2007 bekendgemaakt.

Meer informatie Ministerie van Financiën: Aftrek energie en milieu-investeringen tijdelijk stopgezet

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.