Home

Achtergrond 201 x bekeken 1 reactie

Aantal leasecontracten melkquotum verdubbelt

Het aantal leasecontracten voor melkquotum is in oktober van dit jaar verdubbeld ten opzichte van de maand daarvoor.

Melkveehouders sloten 329 contracten af, goed voor 10,8 mijoen kilo melk. Het aantal leasecontracten lag in september van dit jaar op 164 stuks voor 5,1 miljoen kilo melk. Dat blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel.

Het aantal leasecontracten ligt dit jaar tussen april en oktober op 871 stuks met een hoeveelheid van 31,5 miljoen kilo melk. Vorig jaar lag die hoeveelheid op 449 stuks met 15,8 miljoen kilo melk. De verdubbeling van het aantal leasecontracten is een gevolg van de mogelijke verruiming van het melkquotum volgend jaar. Melkveehouders, die boven hun quotum melken, willen daardoor liever leasen dan kopen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Josje

    Volgens mij kan de Auteur Derk klein Kragenberg niet goed rekenen en schrijven, nl 10 mijoen kg melk delen door 10.000 contracten maakt 1000 kg melk per contract.
    De kleinste hoeveelheid leasemelk per contract is dacht ik altijd nog 10000 kg melk

Of registreer je om te kunnen reageren.