Home

Achtergrond 176 x bekeken

Aanhoudingen wegens illegale arbeid

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) heeft in de regio Amsterdam drie mensen aangehouden die betrokken zouden zijn bij het tewerkstellen van illegalen.

Het drietal wordt ook verdacht van belastingfraude, zo werd vandaag bekendgemaakt.

De SIOD heeft het uitzendbureau en de woningen van de verdachten doorzocht. Het drietal regelde volgens de SIOD ook het vervoer en de huisvesting van de illegalen. De verdachten worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De opsporingsdienst heeft controles uitgevoerd bij opdrachtgevers van het uitzendbureau. Het gaat hier om gemeentelijke instellingen in Amsterdam en Bussum. Daar bevonden zich zes illegalen en zeven werknemers voor wie geen werkvergunning was aangevraagd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.