Home

Achtergrond 192 x bekeken

Zeegers overleden aan overdosis drugs

Voormalig advocaat Bram Zeegers (58) is overleden aan een overdosis MDMA, beter bekend als xtc.

Dat heeft de politie in Amsterdam gisteravond bekendgemaakt. Volgens de politie is er niet een onderzoeksresultaat dat wijst op een verband tussen Zeegers' plotselinge dood en zijn optreden als getuige in de strafzaak tegen Willem Holleeder.

Het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag voerde het toxicologisch onderzoek uit. Het NFI zal nog een reeks andere onderzoeken verrichten. De politie heeft naast Zeegers' vriendin, die in zijn woning aanwezig was, nog drie andere personen aangehouden. De vriendin heeft de MDMA gekocht. De overige verdachten, onder wie een man van 58 en zijn 39-jarige zoon, zijn betrokken bij de levering van de harddrug.

Er is vooralsnog geen enkele aanwijzing dat de leveranciers zijn aangestuurd om de drugs aan Zeegers te leveren.

Zeegers werd dinsdagochtend dood aangetroffen in zijn huis aan de De Lairessestraat in Amsterdam-Zuid. Een week eerder verhoorde de rechtbank hem nog in het proces-Holleeder. Om niet te worden herkend zat hij achter een zwart scherm. Zeegers was jarenlang vertrouwensman en vriend van de in 2004 vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.